Як жінці бути стрункою та здоровою?

малюнок із зображенням продуктів для збалансованого харчування

На питання про важливі принципи харчування багато жінок дадуть відповідь «низькокалорійний». Адже з недавнього часу увага до стрункості трохи порушило визначення «правильне харчування». Основним стає завдання вміститися у сукню розміру XS. Накручені стереотипи моди дозволили нам забути про нерозривний зв’язок правильного харчування, гарного метаболізму та підтягнутої фігури. Хорошим бонусом до цього стає ідеальна шкіра, розкішні локони, здорові нігті та загальна бадьорість. Для досягнення жаданих форм не обов’язково виснажувати себе дієтами і голодуванням.

Чим збалансоване харчування відрізняється від дієт

У порівнянні з чоловіком, жінці необхідно менше енергії і поживних мікроелементів. Причому, якщо розглядати вітаміни і мінерали, стан справ інший. Наприклад, природні процеси в жіночому організмі вимагають більшого обсягу заліза, вітаміну C. Сумні результати через брак поживних речовин здатні проявлятися у вигляді:

  • ослаблення імунітету;
  • зниження активності;
  • погіршення зовнішнього вигляду;
  • порушення репродуктивної функції.

Безумовно, зміни не відразу стають помітними. Коли жінка проявляє недостатньо уваги до свого харчування або часом вдається до жорстких дієт, вона може помічати «ознаки для хвилювання». Досить часто виникають висипання, як результат порушення роботи кишечнику, зростання кількості випадаючого волосся, ламкість і розшарування нігтів. З першого погляду це дурниці, але з визначенням красивого зовнішнього вигляду вони не поєднуються.

Як харчуватися збалансовано?

Організація правильного раціону – це ціла наука, яку можна перетворити на справжнє хобі. Важливо дотримуватися таких правил:

  1. Їжа повинна бути різноманітною. Наповніть щоденне меню овочами та фруктами, м’ясними і молочними продуктами, ягодами, зеленню і т. д.
  2. Рівень споживаних калорій визначається згідно енергетичним витратам в день. Низька рухливість і робота за комп’ютером в офісі не потребують споживання багатокалорійних страв.
  3. Повноцінне харчування краще приводити до співвідношення 1: 1: 4, де 1 – жири і білки, а 4 – вуглеводи.
  4. Їжте кожні 3–4 години. Це забезпечить вільну циркуляцію жовчі і виконання нею своїх функцій.
  5. Їжте більше продуктів з клітковиною. Вона присутня у овочах, крупах, цільнозернових і бобових продуктах. Завдяки наявності неперетравлюваних харчових волокон клітковина ефективно очищує шлунково-кишкового тракту.
  6. Скоротіть споживання солі та цукру. Пийте менше солодких напоїв і замініть цукерки фруктами або горіхами. Намагайтеся зменшити кількість хлористого натрію при готуванні.
  7. Обмежте порції алкоголю. Спиртне висококалорійне, крім того, підвищує апетит і завдає шкоди організму.

Правила не надто складні. Почніть з декількох, потім підключіть інші – результат не змусить себе довго чекати. Це дозволить очистити організм від непотрібних для нього елементів, вітаміни почнуть добре засвоюватися, з’явиться більше сил для активного життя.

Косметологічні процедури для стрункості

Трапляється, що поліпшити свої форми і влізти в улюблену сукню потрібно терміново і часу для експериментів з їжею немає. Тоді на допомогу приходять послуги центру косметології «Естет». Наприклад, апаратна корекція тіла і антицелюлітний масаж сприяють позбавленню від зайвих кіло, а збалансоване харчування залишає результат надовго. Для зміцнення здоров’я досвідчені майстри проводять лікувально-оздоровчі масажі. Сеанси нормалізують функціонування всіх органів, зміцнюють імунну систему і покращують настрій. Всерйоз задумалися про корекцію фігури? Зверніться до центру косметології «Естет», де фахівці індивідуально підберуть відповідні процедури для кожного клієнта.