Як стрункість залежить від харчової поведінки

[:ru]Фото счастливой стройной мамы в кругу семьи[:ua]Фото щасливої стрункої мами в колі сім'ї[:]

Прагнучи позбутися від зайвих кіло, жінки йдуть на кардинальні заходи, вдаючись до різних дієт. Однак у більшості випадків вага швидко повертається назад, як тільки дотримання дієти припиняється. Тому для схуднення в першу чергу важливо усвідомити, з якою метою ви це робите. Щоб влізти у плаття до свята, ймовірно корисною виявиться екстремальна дієта. Якщо жінка хоче кардинально змінитися – підтягнутися, стати молодою і стрункою, доведеться повністю змінити харчову поведінку.

Чому ми повнішаємо

Харчова поведінка – це складові поведінки людини, присутні в звичайному процесі вживання їжі, які включають відношення людини до прийому їжі, її складу і кількості в нормальній ситуації і в умовах стресу. У зв’язку з цим виділяють наступні причини набору ваги:

  • Фізіологічні (гіподинамія, вікові зміни, спосіб життя);
  • Соціальні (сімейні уклади, зовнішнє оточення, реклама, ЗМІ, акції);
  • Психологічні (використання їжі не для вгамування голоду, а через те, що сумно, самотньо, тривожно і у стані стресу).

Наведені фактори підтверджують, що проблема зайвої ваги стосується не тільки тіла, вона стосується всіх сфер життя і вимагає комплексного опрацювання.

Якою має бути нормальне харчова поведінка

Нерідко жінки задаються питанням, звідки узялась зайва вага. Слід визнати, що часто ми кидаємося до їжі зовсім не тому, що голодні. Зіпсований настрій заїмо солодким, якщо мерзнемо – перекушуємо чимось теплим, живильним, а коли жарко – відмовитися від смачного холодного просто неможливо. Навіть після скидання зайвих кіло, вони, ніби на зло, повертаються назад.

Проблема полягає в дотриманні культури харчування і у прийманні їжі тоді, коли цього вимагає організм. Він знає, скільки йому потрібно калорій і не зажадає переїдання. Тому, щоб нормалізувати харчову поведінку психологи Р. Гульд і Б. Уонсік рекомендують:

  1. Їсти тільки коли є відчуття голоду.
  2. Не купувати непотрібні продукти – здійснювати покупки в супермаркетах, базуючись не на рекламі, а на списку продуктів, складеному вдома.
  3. Ретельно пережовувати їжу – це насичує рецептори, знижує апетит і швидше приносить відчуття ситості.
  4. Не економити на калоріях з ранку. Статистика Уонсіка показала, що сніданок забезпечує 96% стрункості. Повні люди нерідко пропускають ранкові прийоми їжі заради скорочення калорій, але це безрезультатно.
  5. Не намагатися з’їсти все, що знаходиться в тарілці – орієнтуйтеся по відчуттях ситості. Вирішити проблему допоможе дрібний посуд і усвідомлене харчування.
  6. Основну їжу з’їдати наодинці з собою, а в компанії краще обмежитися закусками. Адже у веселій компанії людина споживає у два рази більше їжі.
  7. Не надавати їжі інших значень, крім джерела енергії і, в окремих випадках – як отримання задоволення.

Головним аспектом схуднення виступає корекція способу життя і харчової поведінки всередині сім’ї. Немає сенсу дотримуватися дієти, якщо після її закінчення людина повертається до сімейних традицій поїдання жирної і смаженої їжі. Розвивати культуру здорового харчування потрібно для всіх членів родини.

Не поспішайте кидатися застосовувати всі рекомендації одразу. Щотижня впроваджуйте по одній. Це дозволить з часом прийти до нового способу життя і почати харчуватися усвідомлено. Якщо стати стрункою хочеться якомога швидше на допомогу прийдуть послуги центру косметології «Естет». Кваліфіковані майстри з використаням новітніх апаратів проводять процедури RF-ліфтингу, пресотерапії, кавітації та інші, які дозволяють позбутися від зайвої ваги і підкреслити контури фігури. Завдяки зміні харчової поведінки отриманий ефект буде залишатися ще довгий час.