Як довше залишатися молодою

[:ru]Фото женщины, которая думает как дольше оставаться молодой[:ua]Фото жінки, яка думає як довше залишатись молодою[:]

Сьогодні було б помилковим стверджувати, що науці відомі реальні причини старіння, хоча це питання турбує людину ще з незапам’ятних часів. Рішення такого завдання намагалися знайти геронтологи – фахівці, які займаються проблемою старіння. Було висунуто безліч концепцій, які роз’яснюють механізми старіння.

Фактори старіння

Одним з родоначальників anti-aging медицини став геронтолог В. М. Дильман. Як доктор медичних наук, професор, він висунув аргументовану ідею про існування єдиного регуляторного механізму, що встановлює обґрунтованість вікових змін, що відбуваються в організмі. З погляду професора головна причина старіння – це зменшення чутливості гіпоталамуса до регуляторних імпульсів, що передаються нервовою системою і залозами внутрішньої секреції.

Основний фактор – скорочення рівня синтезованого соматотропіну (СТГ, гормону росту). Це обумовлює гальмування процесу ділення кліток та вік-залежної кісткової і м’язової тканини.

Розробка ідеї великих біологічних годин дозволила американському вченому зробити революційне відкриття. Унаслідок зниження активності гіпоталамуса на тлі вікових змін гіпофіз у людей старіше 35 років виробляє менші обсяги соматотропіну. Професор висунув теорію, що восповненням дефіциту цього гормону за допомогою ін’єкцій можна зупинити старіння, крім того, повернути процес назад.

Результати досліджень гормону росту

Підсумки виявилися приголомшливими. Зменшувалося співвідношення жирової і м’язової тканин, поліпшувався загальний стан дерми, а також мінеральної щільності кісткової тканини. Пацієнти відчували приплив сил і підвищення інтересу до життя.

Приблизно в 60-річному віці гормону росту виробляється на 80% менше, ніж в 20-річному. Починаючи з 31 року життя людини рівень синтезу соматотропіну кожні 10 років скорочується на 14%. Після 70 років виробництво гормону росту зупиняється.

Концепція впливу гормону росту на ефекторні клітини складається в його поєднанні з парою молекул мембранних рецепторів, стимулюванні тіроксінази-протеїнкінази C, фосфорилюванні та активації білків цитоплазми. Дія соматотропіну забезпечується специфічними рецепторами, присутніми на клітинах жирової, м’язової, хрящової, лімфоїдної тканини. Крім того вони локалізуються в клітинах мозку, серця, легенів, печінки, кишечника, нирок, підшлункової залози, статевих органів.

Для чого потрібен соматотропин

Гормон росту забезпечує наступні функції для організму:

  1. Жироспалювання одночасно з ростом м’язової маси;
  2. Прискорення регенераційних процесів;
  3. Посилення синтезу і гальмування білкового розпаду;
  4. Зміцнення кісткової та сполучної тканин;
  5. Стимуляція імунної системи.

Соматотропін впливає безпосередньо на формування скелету, проте, під його впливом печінка синтезує IGF. Категорія таких речовин керує функцією внутрішніх органів, клітинного мітозу, а також визначає старіння і мутацію клітин.

Як вплинути на синтез соматотропіну

Виділяють наступні способи впливу на рівень гормону:

  • Інтервальні тренування – максимальні навантаження анаеробного характеру, що змінюються з анаеробними перервами 3-5 разів по кілька секунд з 2-х хвилинним відпочинком. Через півгодини після завершення ступінь СТГ і тестостерону набирають максимальних меж і продовжують залишатися до години. Рівень гормону росту здатний виростати на 600%. Такий синтез соматотропіну обумовлений пошкодженням м’язів.
  • Вивільнення соматотропіну стимулюють такі амінокислоти, як: глютамін, лізин, гліцин, аргінін. Останній підвищує рівень СТГ в 2,7 разів.

Крім того, кращим рішенням для бажаючих схуднути і залишатися молодими виявиться перестати наїдатися перед сном. Нічний сон – самий вірний засіб отримати соматотропин, однак він не сформується, якщо кров буде перенасичена інсуліном.

Продовжити молодість в Полтаві

Кваліфіковані майстри центру косметології «Естет» за допомогою якісного обладнання допомагають жінкам позбутися від зморшок, зробити шкіру обличчя здоровою і сяючою, а тіло – підтягнутим. До уваги клієнтів центру пропонуються такі процедури:

  1. Газорідинний пілінг;
  2. RF-Ліфтинг;
  3. Алмазна микродермабразия;
  4. Мікроструми;
  5. Биоревитализация.

Апаратні процедури центру «Естет» в Полтаві мають довготривалий результат при дотриманні рекомендацій косметолога. Тому в салон звертаються все більше жінок, бажаючих зберегти молодість обличчя і тіла. Кількість сеансів підбирається індивідуально, залежно від потрібного результату. Щоб записатися на процедуру омолодження, зателефонуйте або залиште заявку на сайті.