Що таке целюліт і як з ним боротися?

[:ru]Фото целюлита у женщины[:ua]Фото целюліту у жінки[:]
Гіноїдна липодистрофія або целюліт виникає, як трансформація складу тканин шкіри і підшкірної жирової клітковини. Такий підсумок відкладання жирових клітин у формі горбистих опуклостей, іменованих у побуті «апельсиновою кіркою». Якщо підійти до визначення більш точно, термін «целюліт» не зовсім підходить для характеристики подібного формування. Адже його буквальне значення – фіброзне запалення підшкірної клітковини, а відбувається трохи інше.
Жирові шари в проблемних ділянках, що створюють косметична вада, медики називають гіноїдною ліподистрофією. Таке визначення більш точно описує патологію. До виникнення «апельсинової кірки» призводить збій в ліпідному обміні та формування набряку. Однак термін «целюліт» якось укорінився в косметології, тому передбачає деформацію косметичного характеру, а не хворобу.

Причини розвитку «апельсинової кірки»

За словами координатора наукових досліджень доктора Лен Кравитца, виявлено, що згідно з природною структурою, відсоток жиру в клітинах у жінок вище, ніж у чоловіків. Інтервал таких клітин у здорової прекрасної половини людства досягає 20-25%, при цьому у здорових чоловіків: 10-15%. До того ж структура сполучної тканини чоловічих клітин істотно різниться від жіночих.

Збереження жирових запасів забезпечує фермент, іменований ліпопротеінліпазою, присутній на судинних стінках по всьому тілу. Призначенням ферменту виступає регуляція розміщення жиру в різні жирові сховища організму. У 90-му році було виявлено, що підвищений вміст ліпопротеінліпази у жінок зосереджено в зоні стегон і сідниць. Фермент може перестати регулювати такі клітини, внаслідок чого утворюється «апельсинова кірка» з таких причин:

1. Гіподинамія. Навіть легка зарядка активізує крово- і лімфоток, сприяє нормалізації метаболізму в тканинах і блокує формування целюліту.

2. Дефіцит рідини в клітинах. При нестачі води затримується виведення продуктів обміну, відбувається скупчення рідини.

3. Порушення харчової поведінки. Брак протеїнів, надлишок трансжирів і простих цукрів. Для кращого засвоєння продуктів і калорій, підтримки метаболізму приймати їжу потрібно часто і невеликими порціями.

4. Спадкова схильність.

5. Наявність хронічних патологій. Збільшення жирового шару може бути зумовлено порушенням травлення, викривленням хребта і збоєм в роботі печінки.

У більшій частині випадків целюліт вражає жінок через недостатній рівень гормонів прогестерон і естроген. Скорочення першого викликає збільшення ваги, ослаблення вен і появу набряклостей. Низький рівень естрогену, в свою чергу, забезпечує дефекти сполучної тканини, через що збільшуються жирові клітини. Не слід забувати про шкідливі звички: прийом спиртного, куріння. Целюліт також може виникати внаслідок вагітності, стресу. При цьому зайву вагу – зовсім не обов’язковий фактор, виявити у себе «апельсинову кірку» можуть і худі.

Методи усунення целюліту

Ефективна терапія передбачає комплексний і розмірений підхід. Використовувані техніки медичного і косметичного характеру повинні бути орієнтовані на відновлення здоров’я тканин, судин і забезпечувати:

  • Активізацію руху крові в жировій та м’язовій тканинах;
  • Нормалізацію обміну речовин;
  • Покращення шкірного тонусу;
  • Міцність волокон сполучної тканини;
  • Усунення зайвої рідини з організму.

Домогтися такого результату можна, відрегулювавши харчування, додавши фізичні навантаження, відмовившись від шкідливих звичок. Непогано підкоригувати початкові зміни можна за допомогою розтирання проблемних зон жорсткою мочалкою, приймаючи душ або ванну. Масування, постукування ділянок, уражених целюлітом, з використанням ефірних масел також дасть непоганий ефект. За отриманням ідеальних контурів тіла варто звернутися до професіоналів косметологічного центру.

Допомога фахівців

У центрі «Естет» проводиться ряд антицелюлітних технік від масажу до апаратного впливу на проблемні ділянки. До послуг клієнтів надаються такі методики позбавлення від «апельсинової кірки»:

  1. RF-ліфтинг;
  2. Кавітація;
  3. Пресотерапія;
  4. Вакуумний масаж;
  5. Мікроструми по тілу;
  6. Міостімуляция.
  7. Антицелюлітний масаж;

Косметологи центру «Естет» застосовують індивідуальний підхід до кожної проблеми. Для досягнення максимального ефекту може застосовуватися з’єднання деяких технік. Без сумнівів, допомога професіоналів в поліпшенні здоров’я шкіри приносить відчутні зміни. Витончені контури будуть довгостроковими і стійкими, якщо продовжувати займатися спортом і контролювати харчову поведінку.