Дивовижні факти про схуднення

[:ru]Фото весов[:ua]Фото вагів[:]

Щоб позбавитися від зайвої ваги, важливо знати не тільки причини, її накопичення, а й чинники для успішного досягнення результату.

Чому знежирені продукти шкідливі при схудненні

Вітаміни A, D, E, K, присутні у молочних продуктах, без наявності жирів організмом не засвоюються. Ліпіди передають імпульс про насичення до кори головного мозку. Коли вони відсутні в прийнятій їжі, людина з’їдає набагато більше.

Набір ваги провокує недосипання

У процесі сну організмом синтезується лептин – гормон, який стимулює метаболізм і механізм утворення голоду/насичення. Регулярний недосип призводить до дефіциту такого елементу. В результаті порушується обмін речовин.

Знайдена нова формула для визначення ваги

Формула визначення бездоганною маси тіла від французького антрополога ріст за вирахуванням 110 втратила свою актуальність. За утвердженнями сучасних дієтологів, в ній не позначаються індивідуальні особливості організму (наприклад, обсяг м’язової маси). На сьогодні пропонується обчислювати індекс маси тіла, який дорівнює поділу ваги людини на його ріст, зведений у квадрат. Для представниць прекрасної статі найкращий варіант ІМТ становить від 19 до 24.

Чверть години стрибків зі скакалкою рівноцінна годині бігу

Згідно основам біомеханіки, біг – це цикл стрибків з безопорним проміжком польоту, коли обидві ноги знаходяться у повітрі. Під час вправ зі скакалкою відбувається скорочення м’язів гомілок ніг, і виконуються кругові рухи в плечових суглобах. Процес створює майже чотирикратне навантаження.

Стан зубів впливає на вагу

Доведено, що люди з надмірно зношеною жувальною поверхнею, патологіями зубів і рота швидше набирають вагу. Це обумовлено порушенням у системі травлення і метаболізмі через неповноцінне пережовування їжі.

Не варто тренуватися щодня

Виконання фізичних вправ просто необхідно. Однак для відновлення м’язів організму потрібен час – робіть невеликі перерви. Прийнятний графік для півгодинних занять: 4 рази на тиждень. Чергуйте активні, спокійні, силові й аеробні навантаження. Такі поєднання навантажень допоможуть спалити від 50 до 100 грам жира за тиждень.

Підтримувати вагу в нормі допомагають собаки

Дослідження вчених Мічиганського Університету дозволили встановити, що господарі чотирилапих друзів кожен день здійснюють на 30% більше рухів. Прогулянка з собакою – чудова кардіонагрузка, що збільшує рівень енерговитрат у три рази. Якщо тварини у вас ще немає, варто задуматися про це. Тварина принесе позитивні емоції, допоможе підтримати здоров’я і попрощатися із зайвими кіло.

Боротьба із зайвими кіло за 10 хвилин

Виконання щоденної ранкової зарядки по 10 хвилин знижує загрозу розвитку онкологічних захворювань на 11%, нормалізує артеріальний тиск, а також сприяє спалюванню до 300 ккал. Доброю заміною вправ виступає ходьба пішки на свіжому повітрі. Адже розщепленню жиру додатково сприяє кисень.

Антицелюлітні креми дозволяють скинути вагу за певних умов

Всі гелі, сироватки – для спалювання жиру приносять ефект тільки при правильному харчуванні і регулярних фізичних навантаженнях. Такі засоби складаються з ефірних масел, які покращують циркуляцію крові, але не спалюють жирові відкладення.