Ожиріння обумовлено індивідуальним вибором або низьким рівнем доходу?

[:ru]Фото весов[:ua]Фото вагів[:]

Відповідно до результатів проведених досліджень Центром по контролю і профілактиці захворювань в США, було встановлено, що жінки з високим рівнем доходу і вищою освітою рідше страждають від ожиріння, ніж ті, що стосуються групи з низькими доходами.

Зайва вага, як соціальна проблема

З’ясувалось, що існує чітка і незвичайна взаємодія між ожирінням і соціальним життям. Зайва вага тіла неминуче відноситься до сфери дієтології, тоді як соціальна нерівність вважається областю соціологів і економістів. Всупереч тому, що зрозуміло, що розрив у нерівності стає більш очевидним, соціальна проблема отримала медичні обриси. Тем не менш, ожиріння – це не завдання диєтологів, але і продукт соціального розвитку, який вимагає колективного соціального рішення.

Трагедія полягає в тому, що, розглядається, як складність і відповідальність окремих осіб або сім’ї, а не соціальна проблема, як, наприклад, низька освіта або злочинність. Тому рішення представляються на індивідуальному рівні.

Дослідження встановили ожиріння тільки в умовах участі експериментальної групи з високою заробітною платою. З людей, закінчених ВУЗів, заборонено діагностику лише в 27% випробувань. Дивовижно, що така динаміка активніше проявлялась у жінок. Зрозуміло, що вдалося розв’язати проблеми 45%, тоді як їхні дослідження з «верхньої» групи залишили від зайвої ваги в 29% випадків. З учасників категорії середній дохід ожиріння виявлено в 42%.

Основи вибору харчування

Експерт з продовольчої і медичної політики Мартин Карахер повідомляє, що вибір продуктів харчування в значній мірі залежить від таких факторів, як:

  • Дохід;
  • Знання;
  • Навички.

Крім того, інші експерти підкреслюють, що правильне харчування вимагає більшого часу для приготування їжі. Дослідники вважають, що обґрунтування податком популярних закусок не призводить до скорочення масштабів захворювання. Вони визнають, що є необхідність в колективній боротьбі з місцем поширення орієнтацій – стресових повідомлень, характеризуючих небезпечну і нестабільну діяльність, невідповідальну освіту, депресію і відсутність соціальної праці.

Вплив ожиріння на дохід

Виявляються вагомі причини, що впливають на дохід, що відрізняється по гендерному визначенню, рівню посади. Наприклад, ранні дослідження такого парадокса встановлювали, що виникнення зайвої ваги на заробітну плату жінок, тоді як для чоловіків статистичного значення немає.

Нещодавні дослідження, проведені в США, з використанням регресівної техніки аналізу показали, що перевищення кількості жінок у групі високих посад, штраф за зайву вагу значно вище, ніж у працівників з меншою зарплатою. Крім того, зайва вага зумовлює більшу кількість захворювань, з-за чого багато працівників відсутні на робочому місці. Результатом стають додаткові витрати, що несуть додаткові витрати для працівників, а також компанії.

Таким чином, можна зробити висновок, що позбавлення від зайвої ваги не тільки зміцнить здоров’я, але і вигідно позначиться на збільшенні доходу.