Сприйняття свого тіла залежить від зв’язку мозку з внутрішніми органами

[:ua]Картинка зв'язку мозку і серця для сприйняття свого тіла[:ru]Картинка связи мозга и сердца для восприятия своего тела[:]

Вчені з Лондонського університету ім. Раскіна провели ряд досліджень, в яких встановили, що між мозком людини, шлунком і серцем існує певна нейронна зв’язок, сила якої впливає на сприйняття свого тіла. Фахівці встановили, що повнолітні люди, чий мозок слабо реагує на сигнали, що подаються шлунком та серцем, найчастіше відчувають сором за власне тіло і заклопотаність зайвою вагою.Результати досліджень опубліковані в закордонному журналі Cortex. Авторами вивчення феномена є британські психологи й нейробіологи. Вони деякий час обстежили групу дорослих людей: стежили за взаємодією емоцій і оцінки тіла, сприйняття соціумом.

Сила взаємодії мозку з серцем і органами живота та наслідки

Рівень зв’язку між мозком та органами живота визначалася на підставі даних, підготовлених окремо один від одного – електричної активності в кишечнику та в мозку.

Результати дослідження доводять факт, що у випадках, коли реакція мозку на діяльність серця та органів живота слабка, людина більше соромиться за власне тіло і переживає з приводу можливого надмірної ваги.

“Кожна людина стежить не тільки за внутрішнім станом свого організму, але і за зовнішнім: ми безперервно визначаємо, як виглядає наша шкіра, руки й ноги і як б’ється наше серце, наскільки голодні. Також існує багато підсвідомих сигналів, які мозок аналізує без нашої свідомої участі “- розповідає автор статті Джейн Аспелл.

Однією з причин такого “поведінки” людського мозку є більша увага до зовнішнього станом у випадках, коли нейронна зв’язок недостатня для коректного аналізу ситуації.

Результат дослідження дозволяє вченим отримати своєрідні біомаркери, що сприяють виявленню можливого негативного образу тіла, викликаного психологічним станом. Також отримані дані дозволили вченим судити про необхідність навчання людей прислухатися до внутрішніх відчуттів, що посилить несвідомі сигнали.

Робота над психологічним станом людини дозволяє по-новому поглянути на принципи спалювання жиру. Але не варто забувати про фізичний вплив: поки що це єдиний перевірений спосіб поліпшити свій зовнішній стан. Центр косметології “Естет” пропонує комплекс сучасних послуг в Полтаві за доступними цінами.