Як ожиріння впливає на можливість зачати дитину

[:ru]Фото - при планировании ребенка нужно избавиться от ожирения[:ua]Фото - при плануванні дитини треба позбутися від ожиріння[:]

Якщо ви плануєте вагітність, підвищити фертильність допоможуть насичення раціону корисними продуктами і постійні фізичні навантаження. Якщо ж потенційні батьки мають не просто зайві кілограми, а й ожиріння, доведеться від нього позбутися. Мова йде не про «ідеальне», а про здорове тіло, тому що у здорових батьків народжуються здорові діти.

Чому при плануванні дитини треба позбутися від ожиріння?

Численними дослідженнями і практичним досвідом лікарів було доведено, що нормальна маса тіла майбутніх батьків підвищує шанс народження малюка. Якщо чоловік або жінка страждає від зайвих кілограмів або навіть ожиріння, вирішення питання вагітності може зайняти більше часу. Крім того:

  1. Нормальна маса тіла збільшує шанси не тільки на вагітність, але і на можливість народити здорову дитину.
  2. Наявність зайвих кілограмів чинить негативний вплив на якість яйцеклітин і сперми.
  3. Ожиріння здатне викликати проблеми з ерекцією і впливати на чоловіче і жіноче лібідо.

Надмірна вага може викликати проблеми з рівнем гормонів, які здатні вплинути на менструальний цикл жінки і якість яйцеклітин.

Міф

Вага чоловіка не впливає на здатність пари мати дитини.

Факт

Чоловіки, які мають зайві кілограми або страждають ожирінням, мають гіршу якість сперми і не настільки плідні, як чоловіки зі здоровою масою тіла.

Як визначити, чи здоровий я?

Один з варіантів виміряти, чи нормальна у вас вага – це використовувати індекс маси тіла. Встановити показник можна, розділивши вагу людини в кілограмах на ріст в метрах, помножений на себе ж. Отриманий коефіцієнт треба порівняти з нормою. Наприклад, якщо показник склав:

  • від 18,5 до 24,9 – здоровий показник.
  • менше 18,5 – недостатня маса тіла.
  • від 25 до 29,9 – є зайві кілограми.
  • понад 30 – ожиріння.

У ситуації, коли ІМТ більше 25, час замислитися про вагу та її зниженні. ІМТ понад 30 складе серйозну проблему для зачаття малюка.

Що можна зробити?

Хороша новина в такому питанні представлена ​​тим, що в досягненні нормальної ваги допоможуть правильний раціон і регулярні заняття спортом. Це, безсумнівно, підвищить шанси завагітніти і народити здорового малюка.

Більш ефектне усунення надмірної ваги і ожиріння пропонують послуги центру косметології «Естет». Комплекс процедур, підібраний фахівцями, дозволить отримати жадану фігуру і стати батьками.

Втрата ваги – процес непростий, який вимагає часу і рішучості. Однак для більшої частини людей це можливо. Відповідно до проведених досліджень, якщо партнери разом відновлять нормальну масу тіла, у них з’явиться більше шансів на результат. Підтримка з боку партнера допоможе виробити звички здорового життєвого стилю на майбутнє.