Як гормони впливають на шкірну поверхню

[:ru]Фото озабоченной девчонки[:ua]Фото стурбованої дівнчити[:]

Практично всі процеси, що проходять в організмі людини, знаходяться у владі гормонів. Збій синтезу навіть одного з них здатний провокувати цілу лавину проблем зі здоров’ям. Крім того гормональні порушення проявляються на шкірі у формі проявів, наведених у таблиці.

Вид гормону, його функція для шкіри

Як проявляється на шкірі
Дефіцит Надлишок
Тестостерон. Активізує клітини сполучної тканини, що синтезують колаген, забезпечуючий оновлення глибоких шарів дерми, а також її пружність. Послаблюють захисні властивості, темп оновлення, через що шкіра втрачає щільність, пружність і стає більш сухою та тонкою. Жирність, вугрі, акне.
Естроген. Бере участь в процесі відновлення клітин, забезпечує зволоженість, товщину і еластичність. Ознаки старіння, формування пігментних плям. Патології судин, що відповідають за живлення шкіри.
Кортизол. Пригнічує синтез колагенових волокон. Поява сухості та зморщеності. Ймовірно потемніння в місцях шрамів і в складках, посилення пігментації. Надлишок гормону виступає причиною посилення розпаду білків (колагену, еластину і т. д.). З’являються зморшки, лущення, шкіра стає тонкою, посилюється гіперпігментація.
Прогестерон. Головний гормон, який відповідає за красу молодість та пружність шкіри. Сухість, прискорене старіння, в’янення. Поява судинної сітки. Утворення пігментації, набряклості. Виникнення запальних процесів, втрата тургору.
Пролактин. Чинить негативний вплив на стан шкіри. Зневоднення Вивільняє чоловічі гормони, що псує якість шкірної поверхні.
Мелатонін. Нейтралізує руйнівні наслідки окислювальних процесів, забезпечує оновлення і відновлення клітин. Старіння, в’янення. Погіршення кольору обличчя, лущення.

Навіть коли організм здоровий, проявів вікових змін йому не уникнути. На допомогу приходять зволожуючі креми, сироватки, маски. Як правило, використання таких засобів недостатньо, тому кращим рішенням виявиться звернутися до центру косметології «Естет». Тут кваліфіковані майстри підбирають процедури для вирішення індивідуальних проблем шкіри.

Поліпшити шкіри обличчя в Полтаві

Молодість і сяйво шкірної поверхні забезпечують такі апаратні процедури:

  • Газорідинний пілінг;
  • Алмазна микродермобразия;
  • RF-ліфтинг;
  • Мікроструми;
  • Біоревіталізація.

Грамотні косметологи за допомогою високотехнологічного обладнання допомагають досягти стійкого результату, підбираючи необхідну кількість сеансів. Гнучка цінова політика центру «Естет» дозволяє вигідно пройти процедури з омолодження й поліпшення шкіри в Полтаві.