Вплив фруктози на повноту тіла

[:ua]Фото кукурудзяної глюкози, яка погано впливає на організм людини[:ru]фото кукурузной глюкозы, плохо влияющей на организм человека[:]

На противагу загальній думці, що люди товстіють від жирної їжі, вчені виявили взаємозв’язок від надмірної ваги та вживання в їжу вуглеводів, зокрема фруктози. Сьогодні вона досить часто використовується в харчовій промисловості в якості підсолоджувача: підсилює ефект від інших підсолоджувачів, має велику насолоду в порівнянні зі звичайним цукром, а її використання в приготуванні страв вимагає меншої кількості цукру. Сьогодні фруктоза активно використовується у випічці, злакових пластівцях, напоях, консервах та в інших продуктах.Ключовим джерелом виробництва фруктози є кукурудзяний сироп – солодка рідина, яку роблять з кукурудзяного крохмалю. Згодом саме цей сироп додають в продукти.

Надмірне вживання фруктози, а також фруктозна дієта стимулює активність генів, що відповідають за синтез ліпідів. Це призводить до того, що в печінці накопичуються надлишки жиру. Крім того, фруктоза спонукає клітини кишечника вбирати бактеріальні токсини, які, в свою чергу, також чинять негативний вплив на печінку та інші органи шлунково-кишкового тракту.

Одним з основних факторів впливу на ожиріння через фруктози вчені Медичного коледжу Weill Cornell є здатність збільшувати довжину ворсинок кишечника. Це призводить до того, що кишечник починає вбирати велику кількість речовин, включаючи непереробні організмом компоненти. Досліди на мишах показали факт подовження ворсинок, що було збільшенням довжини кишечника та, як наслідок, накопичення жиру в організмі. Якщо мишей годували жирною їжею з фруктозою, вони товстіли за короткий час.

Через невідповідність розміру ворсинок кишечника нормам, клітини цієї частини організму страждають від нестачі кисню. При звичайному положенні справ ворсинки гинуть. Але у випадках впливу фруктози утворюється з’єднання молекули речовини і фосфорної кислоти й так званим сигнальним білком.

Під впливом фруктози, білок допомагає виживати клітинам без кисню. Цей же принцип допомагає виживати раковим клітинам в кишечнику.

Досліди на мишах показали, що, якщо відключити фермент, що подовжує ворсинки в кишечнику, всмоктування жирів поверталося в норму. Це ж відбувалося у випадках, коли фруктозі не дозволяли з’єднатися з сигнальним білком, в результаті чого, злоякісні пухлини розвивалися значно повільніше.

Незважаючи на те, що експерименти проводили тільки на гризунах, є підстави вважати про подібні впливи фруктози на організм людини. На сьогодні шкоду від фруктози вже доведено клінічними дослідженнями. Природне кількість фруктози, яка надходить до організму з продуктами, безпечна для людини, проте надмірне використання ферменту в харчовій промисловості дуже шкодить.

Можливо, в недалекому майбутньому вчені розроблять нові препарати, які не дозволять фруктозі завдавати шкоди людському організму, але поки все ж слід утриматися від надмірного вживання даного ферменту. За додатковою консультацією зверніться до фахівців центру косметології “Естет” в Полтаві.