Низькокалорійна дієта здатна дуже швидко вилікувати діабетиків

[:ua]фото дівчини, яка схудла після дотримання дієти для діабетиків[:ru]фото девушки, похудевшей после соблюдения диеты для диабетиков[:]

Британські вчені з Ньюкаслського університету (Newcastle University) провели ряд дослідів з хворими на цукровий діабет і виявили, що симптоми захворювання в повній мірі залежать від кількості вживання калорій в день. Багато учасників експерименту повністю припинили прийом медичних препаратів від діабету після першого тижня дієти і продовжують відчувати себе здоровими до цього дня.

Ефективним способом одужання стало схуднення. Організатори експерименту вирахували спеціальний курс харчування, що включає не більше 800 калорій на добу. У процесі дослідження вчені відстежували ефективність та безпеку скасування ліків у людей з цукровим діабетом при строгому дотриманні прийому калорій в їжу.

Взяти участь в експерименті погодилися 143 людини з цукровим діабетом, серед яких 78 – мали проблеми з підвищеним артеріальним тиском. Третина всього складу учасників щодня приймали мінімум 2 медичних препарати для зниження тиску крові.

За 12 тижнів деякі учасники змогли скинути 15 кг зайвої ваги при тому, що прийом ліків від діабету був припинений з початку досвіду і відновлювали його тільки в критичних ситуаціях.

Спочатку експерти встановили, що рівень артеріального тиску знижується в міру зменшення надмірної ваги хворих. Факт одужання тривав протягом двох років. Подібні зміни зафіксовані у хворих на діабет: як мінімум 65 учасників експерименту повністю перестали приймати лікарські препарати.

“Дослідження показали, що гіпертонія і цукровий діабет в повній мірі залежить від форми тіла. Сьогодні лікарі рекомендують почати приймати ліки, які контролюють кількість споживаних калорій “– заявив автор Рой Тейлор.

Шістдесятилітня учасниця експерименту, Кетлін Бро, сказала, що обмежити себе в прийомі калорій було складно тільки в перші кілька днів. Але, після поліпшення внутрішнього стану організму, учасниця втратила більше 15 кг зайвої ваги і повністю відмовилася від прийому ліків.

Дослідження в області обмеженого прийому в їжу шкідливих компонентів вже давно показали свою ефективність. Однак, для здорового та красивого зовнішнього вигляду потрібно не тільки контролювати харчування, але й стежити за обличчям і тілом. Проконсультуйтеся з фахівцями Центру косметології “Естет” в Полтаві, вам допоможуть набути бездоганний зовнішній вигляд.