У надмірної повноти людини винні батьки

Надмірна повнота людини - хто винен? Батьки?

Молоді мами з малозабезпечених сімей в Бразилії взяли участь в експерименті, який проводили місцеві вчені, щодо звичок харчової поведінки. Вчені з’ясували, що потреба в надмірному вживанні їжі закладається відразу після припинення грудним вигодовуванням. Таким чином, звичка їсти та повніти виникає на рівні неусвідомленого бажання ще в дитинстві. Експеримент проходив протягом останніх 6 років. У період від 6 місяців до 2-річного віку дітям не давали цукор, солодощі, газовану воду, соління та булочки. Ті діти, які дотримувалися “своєї нової дієти” згодом їли менше калорійної, жирної чи вуглеводної їжі: до кінця експерименту лише одиниці з них мали збільшену талію. Надмірна повнота людини – хто винен?

Кількість калорій в перерахованих продуктах не перевищує 90, але за рік загальна сума перевищує 33000 ккал, що і пояснює збільшення у вазі.

Дослідження надмірної повноти людини

Дослідники заявили, що гастрономічне навчання дітей повинно починатися з малого віку і не має виключати передачу корисної інформації батькам. В цілому, подібні заходи призначені для зменшення кількості дітей, які страждають надмірною вагою до шкільного віку.

Але, як показали інші експерименти, проведені співробітниками Брістольського і Кембриджського університетів, не тільки відсутність знань є причиною надмірної повноти дітей: вчені виявили у повних дітей ген MC4R (меланокортин), що має зв’язок з ожирінням. В ході досліджень було виявлено, що даний ген має пряму взаємодію з причиною виникнення надлишкової ваги.

Надмірна повнота людини – роль меланокортину

Меланокортин – спеціальний гормон, призначений для інформування мозку про ситість. У тих випадках, коли мозок з будь-якої причини не прийняв інформацію про насичення організму, людина відчуває голод і по можливості продовжувала їсти. Таким чином відбувається надлишок поживних речовин в організмі, які відкладаються в жирову тканину.

За підрахунками досліджень, збої в обробці гена MC4R присутні у кожної трьохсот сорокової людини, хоча це число може змінюватися, в залежності від умов життя чи соціальних особливостей конкретної держави. Неможливість мозку своєчасно обробляти інформацію від гену MC4R передається у спадок від одного з батьків. Таким чином, почуття голоду – результат “сімейних особливостей”.

Аналіз генів, зроблений в дитинстві, здатний з раннього віку визначити пошкоджений ген і почати контролювати своє харчування з дитинства. Таким чином, турбота про здоров’я з малого віку здатна запобігти повноті в майбутньому.

Надмірна вага, супутні захворювання – все це може негативно позначитися не тільки на внутрішньому відчутті тіла, але і на зовнішньому вигляді. Фахівці Центру косметології “Естет” – професіонали своєї справи, готові створити унікальний та бездоганний вигляд вашого обличчя і тіла, використовуючи сучасні методики.

Простежити нашу діяльність можна на сторінках Facebook та Instagram. Там висвітлюємо роботу та результати наших клієнтів.