Чорні точки на обличчі: що це таке і як з ними боротися?

[:ru]Фото - черные точки на лице[:ua]Фото - чорні точки на обличчі[:]

Зіткнутися з чорними точками може кожен незалежно від типу його шкіри. Не має значення, властиві для неї прищі або жирний блиск. Хоча й існує безліч способів для усунення чорних крапок будинку, краще довірити їх усунення фахівцям косметологічного центру «Естет».

Причини виникнення

По-іншому чорні точки називаються комедонами. Формуються вони при закупорювання пір шкірним салом ороговевшими клітинами шкіри. Факторами освіти забруднення в шкірних порах вважаються:

Підвищення активності роботи сальниз залоз, викликана захворюванням або генетично успадкована;

  • Розширені пори, властиві жирної або комбінованої шкіри;
  • Використання надмірно жирного крему;
  • Гормональний скачок під час статевого дозрівання;
  • Нестабільність гормонального фону в зрілому віці;
  • Вагітність;
  • Розлад шлунково-кишкового тракту, неправильне харчування;
  • Використання неправильно підібраних косметичних засобів;
  • Нерегулярне відлущування.

Велику ймовірність появи комедонов забезпечує недостатнє очищення. Навіть нанесення щільного шару тонального крему не зашкодить шкірної поверхні, але при його своєчасному усуненні. Хоча поширене переконання, про те, що шкіра «не дихає під косметикою» і є міфом, все-таки краще використовувати некомедогенние тональні засоби.

Що робити з чорними точками?

Прагнучи зменшити кількість комедон, перш за все, змініть процес очищення. Перед тим як приступити до вмивання з використанням пінки, гелю, бальзаму, очистіть шкірну поверхню міцелярної водою або гідрофільних маслом. Виключно після цього можна застосовувати очищає засіб. Для визначення, наскільки добре шкіра очистилася потрібно провести по ній вологим ватним диском. Коли він залишається чистим, це підтверджує, що ви ретельно вмилися, можна продовжувати подальші етапи догляду.

Віддайте перевагу засобам для догляду з вмістом кислот. Безпосередньо такі забезпечать звуження пор і відновлять синтезування себума. Найбільш ефективні включають пілінги-скатки. Їх зручний формат запобігає травмуванню шкірної поверхні і дозволяє їм добре усувати ороговілі клітини, внаслідок чого нормалізується діяльність сальних залоз. Відмінно допомагають позбутися від чорних крапок маски з глини. Крім очищення, вони м’яко полірують шкірну поверхню.

Якісно прибрати чорні точки у косметолога можна тільки у професіонала

Серед широкого пропозиції Догляду коштів для особи нескладно розгубитися. Перевіряти кожну пінку або гель, експериментуючи на шкірі, виявиться не завжди приємно. Та й доведеться витратити чимало грошей. Кращим вирішенням питання виявиться прибрати чорні точки у косметолога. Спеціаліст дасть чіткі рекомендації з приводу відповідних коштів особисто для вашої шкіри.

Центр косметології «Естет» пропонує відразу кілька варіантів видалення чорних крапок. Проконсультуйтеся з досвідченими косметологами, пройдіть відповідну чистку – подаруйте свіжість особі і позитивні емоції для себе.