Не виходить схуднути? Шукайте проблему в висцеральном жирі

[:ru]Фото наличия висцерального жира[:ua]Фото наявності вісцерального жиру [:]

Набридло кожний понеділок починати з чергового марафону схуднення? Адже, незважаючи на всілякі дієти і серйозні заняття спортом, зайві сантиметри категорично не бажають йти з області живота і талії. Причиною може бути вісцеральний жир – він здатний принести шкоду не тільки фігурі, але й здоров’ю.

Які проблеми доставляє вісцеральний жир

Жирова тканина необхідна людині для життя, розмноження, виношування і годування дитини. Серед п’яти видів жиру, присутніх в людському організмі, найбільшу небезпеку становить вісцеральний. Це білий жир, локалізований в зоні живота, оточуючий внутрішні органи: серце, печінку, підшлункову залозу, кишечник.
Дослідниками було встановлено, що вісцеральний жир синтезує ретинол-зв’язуючий білок 4, що підвищує стійкість до інсуліну. Результатом стає непереносимість глюкози, що провокує виникнення діабету II типу. Великі обсяги вісцерального жиру можуть зумовити розвиток онкологічних патологій молочної залози, товстого кишечнику. Крім того, зайві обсяги підшкірного жиру здатні провокувати хворобу Альцгеймера, жировий гепатоз, метаболічний синдром, подагру.

Чому утворюється вісцеральний жир

Першорядною умовою, стимулюючою накопичення внутрішнього жиру, виступає раптове обмеження фізичної активності при відсутності змін у харчовій поведінці в сторону зниження калорійності їжі. Це може бути вагітність на останніх місяцях, переломи і т. д. Не менш важливим фактором зростання відкладень у зоні живота виступає затяжна депресія. Відбувається це, наприклад, при цілодобовому поїданні чіпсів лежачи на дивані.

Згодом розростання вісцеральних відкладень отримує хронічну форму, людина практично не може стримуватися у вживанні висококалорійних продуктів, при цьому бажання до спортивних тренувань зникає повністю. Людина розуміє, що зайві сантиметри збільшуються, але змінити життєвий образ не може або стає байдужим до ситуації.

До речі. Відповідно до недавніх досліджень було встановлено, що жировідкладення можуть бути генетично зумовленими. Якщо у вас є схильність до повноти, з особливою увагою ставитеся до свого раціону.

Як ефективно жир прибирати з області живота

Головна проблема усунення вісцерального жиру полягає в тому, що процес потребує великих зусиль, тому як в ньому знаходиться мало капілярів. Легко попрощатися із зайвими сантиметрами у талії дозволять наступні правила:

  1. Додавання в раціон більшого обсягу білка і вживання корисних жирів. За підбором правильного меню краще звернутися до дієтолога, який вибере оптимальне харчування для комфортного позбавлення від зайвого вісцерального жиру.
  2. Віддавайте перевагу кардіонагрузкам. Вісцеральний жир добре спалюють біг, плавання, велосипедні та піші прогулянки. Згідно з дослідженнями, 20-кілометрова пробіжка за тиждень приносить кращий результат, ніж триразове силове тренування за такий же період.
  3. Менше хвилювань і переживань. Адже стрес стимулює вироблення кортизолу, який зумовлює накопичення жирових відкладень. Приділяйте більше часу для розслаблення – відпускайте погані думки, намагайтеся ні про що не думати, перебуваючи наодинці сам з собою.

Пам’ятайте, що організм прибирає зайві сантиметри з талії самостійно. Для цього потрібен постійний сон 8 годин на добу.

Як прибрати вісцеральний жир і живіт без вправ

Косметологічний центр «Естет» пропонує кілька апаратних процедур для позбавлення від підшкірних відкладень. Комплексна корекція живота виконується за допомогою спеціальної техніки. Майстри, використовуючи апаратне вплив, проводять такі процедури:

  • Кавітація;
  • Міостімуляція;
  • Пресотерапія;
  • Вакуумний масаж.

Комфортна обстановка, м’який, але ефективний вплив апаратів центру «Естет» створюють сприятливі умови, щоб прибрати живіт і жирові відкладення зі стегон. Почніть стройнеть вже сьогодні – запишіться на процедуру корекції тіла по телефону або залиште заявку на сайті.