5 Міфів про схуднення

[:ru]Фото женщины, которая тяжело занимается в спортзале[:ua]Фото жінки, яка важко займається в спортзалі[:]

Інтернет заполонений масою статей про позбавлення від зайвих кіло. З огляду на, що боротьба за стрункість виступає поширеною проблемою сучасних жінок, важливо озброїтися достовірною і перевіреною інформацією. Отже, який з відповідей на питання, як схуднути, не що інше, як брехня?

Неправильні уявлення про схуднення

Найпоширеніші міфи про втрату ваги включають такі заяви:

  1. Помітний результат можна отримати, лише проводячи багато часу в спортзалі. Як не сумно, але період, витрачений на тренування, рідко впливає на схуднення. Значення має не тривалість, а якість тренування. Можна щодня по кілька годин завзято працювати у спортзалі, але якщо ви не уявляєте, що робите, зусилля будуть практично марними. Більшість максимально ефективних тренувань триває всього чверть години. Важливо знайти хорошого тренера, який підбере відповідний комплекс вправ і буде стежити за результативністю ваших занять. Тому не варто відмовлятися від тренувань, просто підбирайте правильні вправи.
  2. Ожиріння – це відсутність сили волі. Насправді ожиріння – це серйозна патологія, спровокована сотнями різних факторів. До ризику набору ваги сприяють генетичні зміни, різні види медичного стану, гормональні збої. Тіло людини володіє декількома біологічними шляхами, які забезпечують регулювання маси тіла. Найчастіше у людей з ожирінням такі шляхи не працюють, тому скинути вагу і утримати її набагато складніше.
  3. Цукрозамінники перешкоджають набору ваги. Дієтологи вважають, що цукрозамінники – вороги для схуднення. Коли людина їсть навіть замінник цукру, його смакові рецептори посилають сигнал для підшлункової залози для синтезу інсуліну. З огляду на те, що продукт майже безкалорійний, інсулін не може виконувати свою функцію. Тоді він вступає у взаємодію з іншими гормонами і викликає скупчення води, що також негативно відбивається на фігурі.
  4. Треба менше їсти і більше рухатися. Теоретично це твердження підходить для людей з нормальною фігурою. Однак воно не годиться, якщо у людини вже є серйозні проблеми з вагою. Тоді обмежень в праці та підвищення фізичних навантажень буде недостатньо. Знадобляться кардинальні та стійкі зміни в поведінці. Рекомендувати людині, яка страждає на ожиріння, просто менше їсти і більше рухатися, це все одно, що сказати комусь з депресією частіше посміхатися або комусь з алкоголізмом менше пити.
  5. Схудненню сприяє підрахунок калорій. На думку лікаря-дієтолога, доктора медичних наук, професора, який перебуває в першій трійці найбільш затребуваних дієтологів РФ за версією журналу Forbs, Олексія Ковалькова облік калорій – заняття не тільки марне, а й шкідливе. Ідея підрахунку калоража з’явилася понад століття тому, медицина на той час була недостатньо розвиненою. Передбачалося, що калорії – це енергія на спалювання речовин в калориметричній «бомбі». У таку «бомбу» можна закинути і тапочки, і табуретку. Вони згорять, але для харчування вони не придатні.

У той же час нам відомо, що пляшка горілки містить приблизно 2000 калорій. Тобто, розпиваючи за день кілька пляшок такого напою, людина повинна стрімко набирати у вазі. Однак ще нікому не вдавалося бачити товстого алкоголіка. З цієї причини підрахунок калорій – це марне і антинаукове заняття для тих, хто нічого не знає про вуглеводи, білки і жири, гормони, включаючи інсулін, лептин, грелін, адреналін та ін.

Отже, якщо ви вирішили схуднути, грунтуйтеся на перевіреній інформації. Наприклад, відмінний результат для позбавлення від зайвої ваги приносять апаратні процедури центру косметології «Естет». Підтвердження можна знайти у відгуках клієнтів.

Корекція тіла в Полтаві

Майстри центру косметології «Естет» за допомогою спеціальних апаратів допомагають створити точені та рельєфні контури для фігури без виснажливих тренувань. Для цього проводяться такі процедури:

  • RF-ліфтинг;
  • Міостімуляція;
  • Кавітація;
  • Вакуумний масаж;
  • Пресотерапія.

Для досягнення більшого ефекту поєднуються кілька процедур. За один сеанс жировий шар здатний зменшитися на 25%. Зміну фігури помітно вже після першого сеансу. Поступовий процес жиророзщеплення дозволяє шкірі в зонах корекції стати підтягнутою і бути у тонусі. Хочете схуднути без стресу? Запишіться на процедуру корекції тіла в центр косметології «Естет» в Полтаві.