Нам заважає худнути інсулін

[:ru]Фото женщины, выбирающей здоровое питание для похудения[:ua]Фото жінки, яка вибирає здорове харчування для схуднення[:]

Вирішивши позбавитися від зайвої ваги, людина починає цікавитися глікемічним індексом продуктів, однак не меншу увагу слід приділяти інсулінемічному індексу. Таке визначення, введене в ужиток в кінці XX століття, серйозно впливає на процес схуднення і має враховуватися при виборі дієти.

Дія інсулінемічного індексу

Відкриття вченими в 90-х роках інсулінемічного індексу (ІІ) шокувало більшість дієтологів. Виявилося, що від дієтичного харчування теж можна набрати вагу. Причиною виступає викид інсуліну підшлунковою залозою. Гормон дозволяє організму використовувати вуглеводи, що надійшли з їжею або відкладати їх на зберігання на випадок голоду. Посилений синтез інсуліну не тільки провокує організм накопичувати жир, але і не дає можливості спалити існуючі жирові відкладення.

На думку доктора дієтолога Олексія Ковалькова інсулінемічний індекс важливий для схуднення. Чим більше гормону, синтезованого у кров, тим енергійніше він буде формувати запаси. При його досягненні максимального рівня вільні жирні кислоти потрапляють в жирову клітину, стимулюється набір ваги людиною. Це обумовлює те, що причиною зайвих кіло виступає не тільки цукор.

Адже вироблення інсуліну стимулюють і нешкідливі страви з дієтичної точки зору, наприклад, йогурт, картопля і навіть знежирений сир. Причина досі не знайдена, але встановлено, що їжа з мінімальним вмістом вуглеводів та їх відсутністю здатна викликати інсулінову реакцію. Ці дані стали основою поняття ІІ.

Вплив інсулінемічного індексу на набір ваги

Ядро жирової клітини (ЖК) представлено у вигляді тригліцеридів. ЖК завжди оточується вільними жирними кислотами (СЖК), які постійно з нею співпрацюють. Після вживання будь-якого продукту рівень інсуліну піднімається, через що СЖК направляється до ЖК, де згуртовуються і щільність тригліцеридів стає в два рази більше.

Чим вищої позначки досягає рівень інсуліну, тим більше розростається ЖК через доступ для СЖК. В результаті процес окислення жирів в організмі погіршується, що веде до повноти. ІІ продуктів істотно впливає на фігуру, її якісний склад.

Як схуднути, враховуючи інсулінемічний індекс?

Визначити ІІ самостійно неможливо, варто скористатися спеціальною таблицею. Вона відображує вказані показники, присутні в продуктах харчування. Тому як повна інформація у вільному доступі відсутня, перш за все, важливо пам’ятати наступні моменти:

  • Молочні продукти мають високий ІІ;
  • Відварені курячі яйця, зелень, свіжі овочі мають невисокий ІІ: 2 – 30;
  • М’ясо і риба мають середнім ІІ: 31-80;
  • Показник ІІ чорного шоколаду, апельсинів, абрикосів і вишні знаходиться в межах 20-22.

Прагнучи схуднути, важливо знизити обсяг споживання, а краще зовсім відмовитися від картоплі, цукру, сиру, білого рису, бананів і сухофруктів. Дотримуючись дієти, уникайте продуктів, що володіють високим інсулінемічним індексом.

Як довше зберігати фігуру після схуднення

Налагодивши харчову поведінку, вибравши відповідний раціон, ви досягнете бажаного результату. Хорошими помічниками у схудненні та утриманні стрункості виступають такі процедури косметологічного центру «Естет»:

  1. RF-ліфтинг;
  2. Міостімуляция;
  3. Вакуумний масаж;
  4. Пресотерапія;
  5. Кавітація.

Ефектну зміну контурів у салоні також приносить процедура «Мікроструми». Кваліфіковані майстри індивідуально підбирають потрібний курс апаратного впливу для корекції тіла. Хочете отримати ідеальну фігуру без хірургічного втручання? Запишіться на сеанс, залишивши заявку на сайті, або зателефонуйте за вказаним номером.