Продукти, що включають до складу ферменти, краще за інших захищають кишечник

[:ua]Фото деяких ферментованих продуктів: бобові, соління, рис[:ru]фото некоторых ферментированных продуктов: бобовые, соления, рис[:]

Група вчених зі Стенфордського університету провели експеримент над добровольцями з метою дізнатися різницю впливу на організм ферментованих продуктів та їжі, що містить клітковину. В експерименті взяли участь 36 осіб, які протягом 10 тижнів дотримувалися певної дієти: людей розділили на 2 групи, одна з яких брала куштувала тільки ферментовану їжу, друга – яка містить клітковину. Результатом дослідження став факт значної користі ферментованої їжі для організму людини.Відомо, що чим більше різноманітна їжа у людини, тим краще його самопочуття. До того ж, різноманітність їжі поліпшує функцію імунної системи. У свою чергу, брак корисних компонентів та бактерій викликає надмірну повноту, цукровий діабет та інші захворювання.

Під час експерименту вчені ретельно стежили за станом кожного випробовуваного. Добровольці з першої групи вживали тільки йогурт, кефір, ферментований сир, кимчи, овочі, розсоли і чайний гриб. Учасники другої групи дотримувалися дієти, що включає бобові, цільнозернові, фрукти, горіхи.

“Ми припускали, що надмірне вживання продуктів, що включають клітковину, буде позитивно впливати на мікробіоту. В результаті експерименту ми бачимо, що цієї їжі недостатньо організму “- заявила співавтор Еріка Зонненбург.

Група людей, що вживають тільки ферментовану їжу, зменшилася активність запальних білків, один з яких – інтерлейкін 6 – викликає стрес, діабет, артрит.

У людей з протилежної групи кількість бактерій збереглися, проте активність запальних білків не знизилася.

По завершенню експерименту, вчені планують задіяти в дослідженні вагітних, літніх людей та учасників з аутоімунними та метаболічними захворюваннями. Після цього, лікарі зможуть точно сказати про необхідність обмежувати в їжу одні і “налягати” на інші продукти при конкретні зміни в організмі.

Фахівці косметології “Естет” в Полтаві допоможуть точно встановити причину зовнішнього недуги організму і позбавлять від нього в короткі терміни.