Що таке локальні жирові відкладення і як з ними боротися

[:ru]Фото женщины, демонстрирующие локальные жировые отложения[:ua]Фото жінки, що демонструє локальні жирові відкладення[:]

Локальні жирові відкладення – це формування у вигляді надмірно накопичених клітин жиру в районі живота, стегон та сідниць, а також в зоні суглобів колін. Концентрація підшкірного жиру зумовлює коригування форм і контурів тіла, тому багатьом приносить занепокоєння і істотно псує настрій.

Хто більше схильний до жирових відкладень: жінки чи чоловіки?

Жінка піддається безлічі випробувань – виношування дитини, її народження, годування грудьми і подальше виховання. Плюс до всього додаються турботи по дому, тому на виділення часу власній красі рідко у кого знаходиться можливість. Крім того, відсутність руху, неправильне харчування, наявність шкідливих звичок і нервові перенапруження зумовлюють целюліт і локальні жирові відкладення.

Целюліт – це безперечно складність представниць прекрасної статі, в той же час жировими «пастками» потерпає і сильна половина людства. Досягнення ними 30-річного віку супроводжується змінами гормонального фону, коли скорочується синтез тестостерону. Це виступає причиною розвитку жирових складок в районі живота, навіть якщо раніше у фігури були стрункі контури. Відомий пивний животик, відкладення підшкірного жиру в зоні спини виглядають непривабливо і потребують професійного підходу.

Трохи деталей

Результати досліджень повідомляють, що проблеми зайвої ваги і «жирових пасток» є у близько 45% жінок і 30% чоловіків. Для прекрасної половини такі ділянки можуть включати:

  1. Внутрішню поверхню плечей;
  2. Друге підборіддя;
  3. Нижню частину живота і талію;
  4. Зовнішню та внутрішню зони стегон;
  5. Сідниці, область над колінами та ін.

У таких місцях надлишковий жировий шар збирається стрімкіше і найчастіше. Накопичення відкладень стає актуальною труднощами багатьох жінок, особливо досягли «бальзаківського» віку. На допомогу в зміні фігури косметологія використовує великий арсенал неінвазивних технік. Щороку індустрія краси створює інноваційні методики для боротьби проти жирових відкладень.

Причини формування локальних жирових відкладень

Вирішити проблему зміни контурів тіла складно. Це пов’язане з фізичними особливостями жирової тканини. Адже кожна її клітина – це своєрідний постійно функціонуючий «завод», що забезпечує організм енергією і зберігає її у вигляді резерву. Вся робота клітини полягає у виконанні наступних антагоністичних процесів:

• Ліпогенез (створення і відкладення жирів);

• Ліполіз (розщеплення жирів).

При збої в таких процесах в сторону ліпогенезу, жирові клітини починають збирати надлишок жиру, через що вони збільшуються. Збій балансу таких процесів викликають:

Неправильна харчова поведінка

  1. Зайвий обсяг вуглеводів і жирів в раціоні;
  2. Регулярні переїдання;
  3. Дуже частий або, навпаки, дуже рідкісний прийом їжі;
  4. Їжа між основними прийомами їжі;
  5. Їжа перед сном.

Інші причини:

  1. Недостатня активність;
  2. Період статевого дозрівання;
  3. Виношування дитини, клімакс;
  4. Надмірно довгий сон в денний час;
  5. Прийом гормональних препаратів.

Існує два види жирової тканини: функціональна і резервна. Перша забезпечує формування зайвої ваги і загальних обсягів. Дотримання дієтичного харчування або прийом коштів для схуднення впливають прямо на функціональний шар. Резервний, в свою чергу, менш чутливий до дієтичного харчування, спортивних навантажень і антицелюлітний засобів. Він наповнює не однорідно все тіло, а певні ділянки, які саме, залежить від генетики. Найчастіше у жінок це стегна і сідниці, у чоловіків – живіт. І ті й інші схильні до жирових «пасток» в зоні підборіддя і сьомого шийного хребця в верхньому спинному відділі.

Як позбутися целюліту і локальних жирових відкладень

Сучасна сфера краси створила численні варіанти боротьби з локальними жировими відкладеннями. Відчутний результат в поліпшенні фігури надають послуги центру косметології «Естет». Кваліфіковані майстри підбирають потрібні техніки, згідно проблеми кожного окремого клієнта. Наприклад, проводяться такі апаратні методики:

    • RF-ліфтинг;
    • Кавітація;
    • Пресотерапія;
    • Вакуумний масаж.

Для досягнення ідеальної фігури співробітники центру рекомендують поєднання декількох технік. Безумовно, не варто покладатися тільки на дію апаратів. Потрібно слідувати основам збалансованого харчування і дотримуватися активного життєвого образу.